Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Σχετικά με το Fight Fascism Tournament




Text in english: About Fight Fascism Tournament

Text in italian: Sul Fight Fascism Tournament (Italian)

Φόρμα συμμετοχής/ Participation form 


Tο 1ο Fight Fascism Tournament  θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, 1-2 Ιούνη στον κοινωνικό χώρο Μικρόπολις και στον πολυχώρο WΕ. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί για πρώτη φορά και θα περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες σε διάφορα μαχητικά αθλήματα, καθώς επίσης και μία κεντρική εκδήλωση-συζήτηση. Επίσης, θα γίνει και σεμινάριο πάνω σε μαχητικό άθλημα, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. 


Το FFT θα είναι ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα που ευελπιστεί να δώσει την ευκαιρία σε κάθε άτομο ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου ή σεξουαλικότητας να συμμετάσχει στο τουρνουά και σε κάθε συνοδευτική εκδήλωση του. Προσκαλούμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια αθλητική διοργάνωση, η οποία αντιτίθεται στα παραμορφωμένα πρότυπα του επαγγελματικού αθλητισμού και τον φασισμό που παρατηρούμε να προσπαθεί να παραχθεί στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

Στόχος του FFT είναι να συνεχίσει την παράδοση των αντιφασιστικών τουρνουά ανά την Ευρώπη, αλλά και της πόλης μας, σε μια εποχή που η αντιφασιστική δράση σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και της ζωής μας, είναι απαραίτητη.

Σχετικά με το Fight Fascism Tournament:

Διοργανωτές: Το τουρνουά διοργανώνεται από ανοιχτή αυτοοργανωμένη συνέλευση με την υποστήριξη του Micropolis Kickboxing team και του αυτοοργανωμένου Α.Σ Απάλευτος.

Τοποθεσία και ημερομηνία διεξαγωγής

  1. Πολιτικές εκδηλώσεις: Κοινωνικός Χώρος Μικρόπολις. 
  2. Φιλικοί Αγώνες και σεμινάρια: Πολυχώρος WE

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι σέβονται τα περιεχόμενα και τα κίνητρα του τουρνουά. Απαραίτητη προϋπόθεση η ενασχόληση τουλάχιστον 1 έτους με το άθλημα

Στυλ πολεμικών τεχνών: Το τουρνουά φιλοξενεί όλα τα στυλ πολεμικών τεχνών στα οποία υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή  (boxing, kick-boxing, k1, muay thai, brazilian jiu jitsu, grappling, mma)

Match making: Τα ζευγάρια προκύπτουν με βάση την πλησιέστερη αντιστοιχία κιλών και εμπειρίας των αθλητών. Γι’ αυτό και παρακαλούμε οι αθλητές να τηρήσουν την ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής και τις πληροφορίες που θα ζητηθούν από τη διοργάνωση.

Ημερομηνία δηλώσεων: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μέχρι το Σάββατο 25 Μαίου, στην φόρμα συμμετοχής που θα αναρτηθεί στη σελίδα, για τη βέλτιστη και ακριβοδίκαιη οργάνωση των αγώνων.

Ζύγιση: Η ζύγιση θα γίνει το Κυριακή 2 Ιούνη στις 10:30  στον πολυχωρο WE. Η ζύγιση και μια πρώτη ιατρική εξέταση γίνεται για την επαλήθευση των στοιχείων των αθλητών γι’ αυτό και τα στοιχεία πρέπει να είναι ρεαλιστικά και όχι φανταστικά. Επιτηδευμένα ή όχι λάθη στις δηλώσεις συμμετοχής αποτελούν απλά τροχοπέδη στην ομαλή ροή της διοργάνωσης.

Χρόνοι αγώνων:
boxing, kick boxing, k1 & muay thai : 3 x 2 min
mma: 2 x 4 min
brazilian jiu jitsu, grappling: 1 x 5 min

*αλλαγές μπορούν να γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη των δύο αθλητών και της διοργάνωσης. 
Κατηγορίες κιλών: -42 | -45 | -48 | -51 | -54 | -57 | -60 | -63,5 | -67 | -71 | -75 | -81 | -86 | -91 | -101 | +101 
*παραβίαση των κατηγοριών θα γίνεται μόνο από τη διοργάνωση με τη σύμφωνη γνώμη των αθλητών για την επίτευξη ζυγαριών. Κριτήριο είναι πάντα η συμμετοχή των αθλητών και όχι ο αποκλεισμός τους με βάση συγκεκριμένες νόρμες.

Αποτέλεσμα: Οι αγώνες είναι φιλικοί χωρίς νικητή. Νικητής για εμάς είναι αυτός που ανεβαίνει στο ρινγκ. Στις κατηγορίες mma, Brazilian jiu jitsu & grappling έπειτα από υποταγή (tap) οι δυο αθλητές συνεχίζουν τον αγώνα χωρίς να διακοπεί. Χτυπήματα knock out δεν διακόπτουν απαραίτητα τον αγώνα αν δε συντρέχει ιατρικός λόγος. Έπειτα από 3 knock down σε όλο το παιχνίδι ο αγώνας θα διακόπτεται για την ιατρική ασφάλεια και περίθαλψη των αθλητών. Ο γιατρός και ο διαιτητής του αγώνα έχει το δικαίωμα κατά την κρίση του να διακόψει έναν αγώνα αν παραβιάζονται οι κανόνες της διοργάνωσης ή αν συντρέχει λόγος για την ασφάλεια των αθλητών.

Εξοπλισμός: Οι αθλητές οφείλουν να έχουν τον εξής προσωπικό τους εξοπλισμό: 
Γάντια
Μασελάκι
Μπαντάζ
Επικαλαμίδες
Σπασουάρ
Επιγονατίδες (k1)
Επιαγκωνίδες (muay thai)

Οι αθλητές οφείλουν να τηρούν τους κανονισμούς σε σχέση με τον εξοπλισμό για την ασφάλεια τους.
Μαχητικό άθλημα
Νούμερο γαντιού
boxing
Το ελάχιστο 14 oz
kick boxing, k1
Το ελάχιστο 12 oz
muay thai 
Το ελάχιστο 10 oz

*Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν κάσκα για την ασφάλεια τους.

Γωνία αθλητή: Στη γωνία του/της αθλητή/ριας επιτρέπεται να είναι ο προπονητής/τρια του και ένας βοηθός. 



Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Fight Fascism Tournament

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου