Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

‘Οι Οζγκετζάν θα ζήσουν’ : Εκπαίδευση αυτοάμυνας σε γυναίκες.

‘Οι Οζγκετζάν θα ζήσουν’ : Εκπαίδευση αυτοάμυνας σε γυναίκες.

Η λέσχη της Adana Demirspor μαζί με το ιορδανικό αθλητικό κέντρο She Fighter, στη μνήμη της Οζγκετζάν  Ασλάν , με το σλόγκαν ‘‘οι Οζγκετζάν θα ζήσουν’’ ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρότζεκτ αμυντικών τεχνικών.

Να θυμίσουμε ότι η Οζγκετζάν Ασλάν ήταν φοιτήτρια ψυχολογίας και πριν από περίπου ένα χρόνο είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού. Αντιστάθηκε και αυτό της κόστισε τη ζωή της. Το πτώμα της βρέθηκε απανθρακωμένο σε κοίτη ποταμού. Βιαστής και δολοφόνος ήταν ένας οδηγός λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά από κάποιες μέρες βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Η λέσχη της Adana Demirspor μαζί με το ιορδανικό αθλητικό κέντρο She Fighter στη περιοχή της Ταρσους στο Μερσιν έθεσε σε εφαρμογή το εκπαιδευτικό πρότζεκτ αμυντικών τεχνικών προσανατολισμένο στις γυναίκες ,στη μνήμη της δολοφονημένης Οζγκετζάν Ασλάν.

Σύμφωνα με την είδηση που έλαβε μέρος στο Τσουκουροβαμανσετ, η συντονίστρια των εργασιών της ομάδας απευθυνόμενη στις γυναίκες Λινα Καλιφε, επισκεπτόμενη το δημαρχείο ενημέρωσε σχετικά με το πρότζεκτ και προσκάλεσε τις εργαζόμενες γυναίκες.

Η Καλίφε η οποία γνωστοποίησε ότι εκπαιδεύει με διαφορετικές τεχνικές πολεμικών τεχνών σε διαφορετικές χώρες περίπου 12.000 γυναίκες, σε αυτό το πρότζεκτ έδειξε στις γυναίκες πως μπορούν να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση τους και η εκπαιδευτική της συμβολή ήταν σχετικά με το πώς μπορούν να προστατεύσουν τις εαυτές τους  απέναντι σε ένοπλες επιθέσεις είτε με μαχαίρι είτε με πιστόλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου