Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Red gloves tournament: Μια ανασκόπηση της εμπειρίας μας.

5 άτομα από την προπόνησή μας αποφάσισαν τον Μάρτη να συμμετέχουν στο Red Gloves
Η Σερβία είχε χιονόπτωση
όσο τη διασχίζαμε
Tournament στη Βιέννη. Οι δηλώσεις συμμετοχής και η ενημέρωση για το συγκεκριμένο τουρνουά είχε ξεκινήσει καιρό πριν από τους σύντροφους/ισσες που το διοργάνωσαν. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την κατάλληλη αγωνιστική προετοιμασία. Με αυτά και με τα άλλα ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη. Ένα αυτοκίνητο με 5 άτομα. Τη Σερβία τη διασχίσαμε ολόκληρη μέσα σε χιονοθύελλα, μπήκαμε Ουγγαρία και αμέσως μετά Αυστρία και Βιέννη. Η φιλοξενία ήταν από τους διοργανωτές/τριες του τουρνουά και έτσι γνωρίζαμε πού έπρεπε ακριβώς να πάμε.

Το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί ήμασταν στο χώρο όπου θα γινόταν το τουρνουά. Ένας μεγάλος χώρος συναυλιών με το όνομα Arena Wien. Το ρινγκ ήταν κανονικό, επαγγελματικό σε έναν χώρο όπου μπορούσες με ευκολία να παρακολουθήσεις τους αγώνες.

Συμμετοχές υπήρχαν από όλη την Ευρώπη. Βέλγιο, Γαλλία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία( και άλλες που ίσως ξεχνάμε), καθώς και εμείς από Ελλάδα. 

Γενικά το όλο σκηνικό ήταν οργανωμένο άρτια. Ο καθένας-καθεμιά ήξερε από νωρίς πότε και με ποιον/ποια θα παίξει, με τι κανόνες, αν θα μετράνε πόντους ή όχι. Περιττό να αναφερθεί ότι μας ζήτησαν συγνώμη γιατί οι αγώνες θα ξεκινούσαν 11:15 και όχι 11:00 όπως ήταν στο πρόγραμμα…
Στον χώρο υπήρχε και φαγητό από κουζίνα που οργάνωσαν τα παιδιά από το τουρνουά. 

Εμείς συμμετείχαμε με 3 κοπέλες στο Red gloves tournament. Ο απολογισμός μας ήταν 1 ήττα και 2 νίκες (η μία με k.o.). 

Οι αγώνες ήταν ωραίοι και ενδιαφέροντες από την άποψη ότι το matching στα ζευγάρια ήταν καλό και έτσι τα παιχνίδια ήταν πολύ ισορροπημένα. Το επίπεδο ξεκινούσε από αρχάριους/ες και έφτανε έως πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές/τριες. Το κλίμα συντροφικό και το κοινό χειροκροτούσε κάθε προσπάθεια και όλους/ες τους συμμετέχοντες. Το βράδυ μετά τους αγώνες βρεθήκαμε με όσους/ες συμμετείχαν στην κατάληψη EKH, όπου και ανταλλάξαμε απόψεις για τους αγώνες, τις διοργανώσεις που γίνονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και τη δυναμική που μπορεί να υπάρξει. 

Γενικά, αυτό που κρατάμε από αυτήν την εμπειρία με το Red Gloves Tournament είναι ότι ένα αντιφασιστικό, αυτοοργανωμένο τουρνουά μπορεί να έχει άψογη διοργάνωση, καλούς αγώνες και να μη ζηλεύει τίποτα από ένα εμπορικό επαγγελματικό τουρνουά. 

Από τώρα δίνουμε ραντεβού στη Βιέννη για τη συμμετοχή μας στο επόμενο Red Gloves Tournament και ως Micropolis kickboxing δεσμευόμαστε να “απαντήσουμε” με τη διοργάνωση του δικού μας τουρνουά.  

Φωτογραφίες:

Μόλις φτάσαμε στο Arena Wien 
Ο χώρος του τουρνουά μέσα στο Arena Wien


"Hugs & Hooks"

Πανό και μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης στο project "Rebuild Libertatia"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου